+381 60 664 6500

SEVDAH VIKEND


Kratak opis

SEVDAH VIKEND

Putevima behara i sevdaha. Kad samo pročitate ovaj program putovanja, pomislićete zar je moguće ovakve emocije i gradove smestiti u jedno putovanje.


Program putovanja

Polazak sa dogovorenog mesta u kasnim večernjim satima. Putovanje preko Novog Sada i Šapca uz usputna zadržavanja po potrebi. Noćna vožnja.
Dolazak u Višegrad u prepodnevnim satima.  Sledi obilazak starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“ koji u knjizi Nobelovca predstavlja večnost kao suprotnost ljudskoj sudbini, odnosno prolaznosti i obilazak spomenika Ivi Andriću. Šetnja do Andrićgrada, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca - kraće slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Mostaru. Po dolasku u Mostar sledi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama, pauza za kafu, kolače… Nastavak putovanja do gradića Blagaj, na par kilometara od Mostara, gde se nalazi najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune  pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Trebinju. Dolazak u Trebinje i smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
Doručak. Odlazak do manastira Tvrdoš (5 km udaljen od grada), manastira posvećenog Uspenju Presvete Bogorodice, zadužbina kralja Milutina s’ kraja 13 veka. U ovom manastiru je zamonašen Sv.Vasilije. U okviru manastira je i podrum vina gde se može degustirati kvalitetno Tvrdoško vino. Nakon posete manastiru sledi razgledanje grada Trebinja: Stari grad Kastel, Sahat kula, Osman pašina džamija, Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika (gde se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoletni platani, spomenici Dučiću i Njegošu, katedrala iz 1884.), kao i crkva Sv.Preobraženja. Slobodno vreme za individualni obilazak Trebinja (odlazak do Hercegovačke Gračanice). Mogućnost odlaska u Aqua park Sunčana Vrela, koji se sastoji od bazena za decu i odrasle, tobogana prilagođenih različitim uzrastima, kao i pratećim ugostiteljskim objektima. Zajedničko druženje u Hercegovačkoj konobi. Noćenje.
Doručak. Posle doručka napuštanje hotela. Polazak za Sarajevo. Po dolasku sledi razgledanje Sarajeva: Baščaršija, Inat kuća, Večni plamen, Begova Džamija, šetnja centralnom ulicom do katedrale, odlazak do mesta gde je izvršen atentat na Ferdinanda. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Preporučujemo Vam da probate originalne sarajevske pite i nezaobilazne ćevape na Baščaršiji, gde će Vas naš vodič vrlo rado odvesti i sa Vama uživati u kafi iz fildžana. Nakon toga zajednički odlazak do sarajevske pivnice. U dogovoreno vreme polazak za Srbiju.
Predviđen dolazak u Novi Kneževac u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

Cena

Cena programa iznosi 95 €

 • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na više rata

 • Specifikacija programa

  Aranžman obuhavata:

  • prevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama (CD, DVD, klima)
  • 2 noćenja sa doručkom (na bazi švedskog stola) u hotelu 3* -“Aćimović”-nalazi se 10 minuta hoda od centra Trebinja, sobe sa TV, klimom, 1/2 i 1/2+1 (treći ležaj je pomoćni manjih dimenzija-isključivo na upit) sa TWC-om, restoran
  • stručnu vodičku službu na putovanju
  • organizacione troškove

  Aranžman NE obuhavata:

  • međunarodno zdravstveno osiguranje (sa dodatkom osiguranja za COVID-19)- 500,00 RSD po osobi
  • večera u Hercegovačkoj konobi sa neograničenim pićem i muzikom - 15 €

  Napomena:

 • Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid-19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati. Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingirencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja iz programa putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i smeštaja, kao i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 300060136 od 25.01.2019. do 30.10.2019. godine osiguravajuće kompanije DDOR Novi S
 • Cenovnik br. 1 od 01.01.2020. godine
 • Organizacija putovanja T.A. Ivontravel, licenca OTP br. 275/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Ivontravel

 • Preuzmi program putovanja