+381 60 664 6500

Leto u Rimu


Kratak opis

Leto u Rimu

"Svi putevi vode u Rim" – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije.


Program putovanja

Polazak u podnevnim satima iz Novog Sada i Beograda sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz pauze po potrebi grupe kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja.
U prepodnevnim satima dolazak u Rim. Po dolasku sledi obilazak centralne gradske zone: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Palata Venecija, Panteon, fontana Di Trevi, Španski trg i stepenice... Smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Rimu za individualne sadržaje ili mogućnost fakultativnog odlaska na izlet: Tirensko more i jezero Albano. Izlet vodi do Antičke Ostije, drevne luke starog Rima na mestu ušća Tibra u Tirensko more. Slobodno vreme za kupanje i aktivnosti na plaži. Tokom boravka predlažemo posetu arheološkog kompleksa u Ostiji. Za kraj izleta vodimo vas na jezero Albano do papske rezidencije Castel Gandolfo. Slobodno vreme šetnju i večeru. Povratak u Rim. Noćenje.
Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska Vatikana, najmanje države na svetu, ali svakako i jedne od najuticajnijih. Obilazak Vatikanskih muzeja u kojima se nalazi nemerljivo kulturno blago, zatim Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela i drugih velikih slikara i bazilike Sv. Petra. Slobodno vreme. U popodnevnim satima mogućnost fakultativnog obilaska Tivolija – starog grada u blizini Rima. Obilazak Vile d'Este, građene u blizini nekadašnje vile cara Hadrijana, a koju je izgradio kardinal d'Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio prelepe fontane... Tivoli je savršeno mesto za kraj savršenog dana... Nakon obilaska slobodno vreme u Tivoliju za večeru, espreso, čašu vina ili druge aktivnosti... Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan u Rimu da biste posetili sve ono što ste videli, a niste uspeli predhodnih dana da postignete: muzeji, šetališta, fontane, kupovina... Preporučujemo posetu Koloseumu i Rimskim forumima ili vili Borgese sa prelepim parkom. Preporučujemo šetnju uz Tibar oko najstarijih mostova Rima, do trgova Navona i Fiori, zatim deo grada Trastevere koji čuva mnogo skrivenih kutaka... U večernjim satima je predviđen polazak. Putovanje preko severne Italije do Slovenije. Noćna vožnja.
Nastavak putovanja preko Hrvatske do Srbije, uz pauze po potrebi grupe, kao i zbog graničnih procedura. Dolazak na mesto polaska u Beograd i Novi Sad u podnevnim satima. KRAJ USLUGA.

Cena

Cena programa iznosi 165 €

 • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti u više mesečnih rata
 • aranžman za minimalno 45 plativih putnika

 • Specifikacija programa

  Aranžman obuhavata:

  • prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Rimu ili okolini
  • stručni vodič za navedene destinacije
  • troškovi organizacije putovanja

  Aranžman NE obuhavata:

  • obavezno međunarodno osiguranje putnika
  • fakultativni izleti: Tirensko more i jezero Albano – 15 €, 10 € deca do 18 godina Vatikan sa ulaznicom i rezervacijom termina ulaska – 35 €, 25 € deca do 18 god Tivoli sa ulaznicom za vilu D Este – 25 €, 15 € deca do 18 god
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena je 01.01.2011. i plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3 *: 3-4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 i 5*: 4-5 € po noćenju / po osobi

  Napomena:

 • organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, u saobraćaju, nesreća na putu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja
 • organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i smeštaja, kao i u zakonom predviđenim slučajevima
 • prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 300060136 od 25.01.2019. godine osiguravajuće kompanije DDOR Novi Sad
 • cenovnik br. 1 od 01.08.2019. godine
 • organizacija putovanja T.A. IvonTravel, licenca OTP br. 275/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. IvonTravel

 • Preuzmi program putovanja