+381 60 664 6500

Dvorci Bavarske


Kratak opis

Dvorci Bavarske

Impozantan broj dvoraca je izgrađen tokom prethodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini, Bavarskoj, čiji je glavni grad Minhen. Ove građevine su tokom vekova bile sedišta najvažnijih istorijskih događaja i u njima su živele najpoznatije ličnosti nemačke istorije.


Program putovanja

Polazak iz Beograda u popodnevnim satima. Putovanje kroz Srbiju i Mađarsku ka Austriji sa usputnim pauzama za odmor po potrebi grupe kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja.
Dolazak u Nemačku u prepodnevnim časovima na najveće bavarsko jezero Kimze, poznato još i kao „Bavarsko more“. Po dolasku u luku Prien fakultativna vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelepi dvorac Herenkimze na ostrvcu Herreninsel. Obilazak raskošnog dvorca, koji je podignut po uzoru na čuveni Versaj. Nakon obilaska dvorca i parkova, povratak brodićem sa ostrva. Nastavak putovanja prema Minhenu. Smeštaj u hotel. Kraće slobodno vreme za odmor u hotelu, a nakon toga polazak autobusom ili gradskim prevozom ka centru grada i upoznavanje sa Bavarskom prestonicom: Vladarska rezidencija i vrt, trg Odeon, Nova gradska kuća sa čuvenim časovnikom, Glavni gradski trg Marien platz, Crkva svetog Petra, Stara gradska kuća, Bogorodična crkva - katedrala... Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Nastavak obilaska Minhena: Alienz Arena, Olimpijski centar u kome su održane OI 1972, poseta BMW svetu (gde se mogu videti svi aktuelni modeli BMW automobila i motocikala), Nimfenburg – rezidencija bavarskih vladara, Švabing, Ludvigova ulica sa univerzitetskim centrom, Kraljevski trg, Propilei, Gliptoteka, Pinakoteke: stara, nova i moderne, Engleski vrt, “Theresienwiese”- čuveni plato gde se održava Oktoberfest. Slobodno posle podne za individualne sadržaje, obilazak muzeja i galerija... Odlazak u hotel. U večernjim satima moguće je organizovati fakultativni odlazak do neke od tradicionalnih pivnica gde ćete osetiti istinsku bavarsku atmosferu. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni fakultativni izlet: Najlepši dvorci Bavarske, do čuvenih dvoraca Ludviga II. Bajkoviti dvorac Nojšvanštajn, podignut na litici u stilu staronemačkih viteških zamkova, mnogi ga smatraju za najlepši dvorac na svetu. Sledeći, Linderhof prvobitno izgrađen u vreme Maksimilijana II za potrebe lova, da bi ga Ludvig II potpuno preuredio u rokoko stilu, a svoje odaje pozlatio. Povratak u Minhen u kasnim popodnevnim satima. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Austriji. Po dolasku u Salzburg sledi obilazak: Mirabel palata i vrt, Mozarteum-muzički univerzitet, Mocartova kuća, reka Salzah, glavna pešačka i šoping ulica Getreidegase, Mocartova rodna kuća, Gradska kuća, poslastičarnica “Furst”, stara i nova biskupska palata, Mocartov spomenik, veličanstvena salzburška katedrala. Slobodno popodne. U večernjim satima polazak iz Salzburga. Putovanje kroz Austriju i Mađarsku. Noćna vožnja.
Usputne pauze po potrebi grupe kao i zbog graničnih procedura. Povratak u Beograd se očekuje u prepodnevnim satima. Kraj usluga.

Cena

Cena programa iznosi 185 €

 • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednostiu u više mesečnih rata

 • Specifikacija programa

  Aranžman obuhavata:

  • prevoz autobosom turističke klase na relacijama navedenim u programu ( Klima, TV, DVD...)
  • smeštaj u Hotelu sa 3 * u Minhenu (3 noćenja sa doručkom – kontintetalni švedski sto) u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
  • obilaske prema programu putovanja
  • stručnu vodičku službu na putovanju
  • troškovi organizacije putovanja

  Aranžman NE obuhavata:

  • međunarodno zdravstveno osiguranje (koje se može uplatiti u agenciji)
  • fakultativne izlete i sadržaje:
  • brod na jezeru Kimze- povratna karta do ostrva na kom se nalazi dvorac - 12 € (povratna), deca do 18 god 10 €
  • najlepši dvorci Bavarske: Nojšvanštajn, Linderhof i Bavarski Alpi - 28 € prevoz, rezervacija termina ulaska u dvorce i realizacija izleta (bez posebnih ulaznica u dvorce, ulaznice putnici kupuju sami na licu mesta ili kupuju jednu ulaznicu za sve objekte), deca do 18 god - 20 €. NAPOMENA: propusnica za sve dvorce na turi je 24 € po osobi, a za decu do 18 godina je besplatan ulaz u dvorce (propusnica se plaća na ulazu u prvi dvorac i važi za sve ostale do kraja putovanja i može se iskoristiti za svih 5 dvoraca koje obilazimo)
  • pivnica– prevoz i rezervacija mesta u pivnici - 5 €, deca do 18 god 0 € (free)
  • SVA TRI IZLETA SU: 45 € za odrasle, a 30 € za decu do 18 godina

  Napomena:

 • organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, u saobraćaju, nesreća na putu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja
 • organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i smeštaja, kao i u zakonom predviđenim slučajevima
 • prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 300060136 od 25.01.2019. godine osiguravajuće kompanije DDOR Novi Sad
 • cenovnik br. 1 od 01.08.2019. godine
 • organizacija putovanja T.A. IvonTravel, licenca OTP br. 275/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. IvonTravel

 • Preuzmi program putovanja