+381 60 664 6500

Austrija – „Jezerski raj“


Kratak opis

Austrija – „Jezerski raj“

Austrija ne izlazi na more, ali to nikako ne znači da nema veličanstvene pejzaže koji uključuju vodu. Jezera u Austriji su brojna i veoma su popularna i među lokalnim stanovništvom i među stranim turistima.


Program putovanja

Polazak iz Beograda u 19.00. Putovanje preko Mađarske do Austrije uz pauze po potrebi grupe, kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja
Po dolasku u Salzburg sledi obilazak grada: Mirabel palata i vrt, Mozarteum-muzički univerzitet, Mocartova kuća, reka Salzah, glavna pešačka i šoping ulica Getreidegase, Mocartova rodna kuća, Gradska kuća, poslastičarnica “Furst”, stara i nova biskupska palata, Mocartov spomenik, veličanstvena salzburška katedrala. Slobodno vreme za odlazak na tvrđavu, ručak, muzeje, kupovinu, salzburška piva i svetski poznate Mocart kugle. Smeštaj u hotel u Salzburgu ili okolini. Slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan u Salzburgu za mnogobrojne samostalne aktivnosti ili fakultativni izlet „Jezerski raj“ koji prvo vodi u srce Austrije u regiju Salckamergut. Prvo se obilazi jezero Wolfgang i mesto Sveti Gilgen, u kome je rodjena Mocartova majka. Zatim put dalje vodi do čuvenog Halštatskog jezera i istoimenog gradića u podnožju planine Dahštajn. Krajevi koji su nastanjeni od praistorije zbog izuzetnog bogatstva prirode i danas privlače prirodnim lepotama i skladnim objektima koje je ljudska ruka uklopila u to okruženje. Slobodno vreme za ručak, šetnju, suvenire, šetnje uz jezero... Nastavak do čuvene banje Bad Ischl, gde je odmarala carska porodica Habsburg i gde se desio sudbonosni susret cara Franje Josifa I i Elizabete (Sisi). Slobodno vreme za šetnju i uživanje u prelepom mestu i da probate išlere koji su tu nastali u poslastičarnici Zauner. Povratak u Salzburg. Noćenje.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Salzburgu za muzeje, restorane i druge samostalne aktivnosto ili fakultativni izlet „3 veličanstvena jezera“ koji vodi do 3 najveća jezera Salckamerguta. Prvo jezero je Mond, nestvarne lepote sa nekoliko divnih naselja. Obilazak Mondsee gradića sa starom crkvom svetog Mihajla u kojoj je snimana scena venčanja u filmu Sound of music. Nastavak do jezera Ater – najvećeg u Salckamergutu, mesto letnjih odmora Gustava Klimta, gde su nastali mnogi njegovi čuveni pejzaži. Odlazak do Schorflinga gde je Gustav Klimt - umetnički centar i divan park i dvorac Kammer. Treće jezero je Traun, najdublje u celoj Austriji. Obilazak njegovih obala zavržavamo u gradiću Gmunden u podnožju Traunštajn planine. Šetnja uz obalu jezera do glavnog gradskog trga, gradske kuće i parka Toskana biće krunisana lepotom dvorca Ort nove i stare palate koja se nalazi na malenom ostrvu nedaleko od centra grada. Slobodno vreme za ručak/večeru. Polazak u kasnim popodnevnim satima. Nastavak puta preko Austrije. Noćna vožnja.
Putovanje preko Mađarske do Srbije. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

Cena

Cena programa iznosi 159 €

 • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Halk banke, u mesečnim rata do polaska
 • kalkulacija aranžman je rađena na bazi minimum 50 prijavljenih putnika

 • Specifikacija programa

  Aranžman obuhavata:

  • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu
  • smeštaj u hotelu sa 3* u Salzburgu ili okolini na bazi 2 BB (noćenje sa doručkom)
  • obilaske prema programu
  • troškove organizacije i vođenja aranžmana
  • usluge licenciranog pratioca grupe

  Aranžman NE obuhavata:

  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • ulaznice i fakultativne izlete: „Jezerski raj“: Wolfgangsee, Bad Isch, Halstatt: 25 € (deca do 18 god 20 €) „3 veličanstvena jezera“: Mond, Ater, Traun: 20 € (deca do 18 godina 15 €)
  • ostale nepomenute sadžaje u programu

  Napomena:

 • organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, u saobraćaju, nesreća na putu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja
 • organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i smeštaja, kao i u zakonom predviđenim slučajevima
 • prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 300060136 od 25.01.2019. godine osiguravajuće kompanije DDOR Novi Sad
 • cenovnik br. 1 od 01.08.2019. godine
 • organizacija putovanja T.A. IvonTravel, licenca OTP br. 275/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. IvonTravel

 • Preuzmi program putovanja