info@ivontravel.co.rs +381 (64) 00 82 254

FRANCUSKA, LIHTENŠTAJN i AUSTRIJA
– ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE –
ŽENEVA, LOZANA, VEVEJ, MONTRE, EVIAN, BERN, CIRIH, BAZEL, LIHTENŠTAJN, BREGENC
27.04 – 02.05.2018. (6 DANA)
SEMINAR PROSVETNIH RADNIKA:
” Jedinstvo odeljenjske zajednice i njeno razvijanje
kroz unapređen kvalitet ČOS-a”
Kataloški broj 39
Kompetencija K3
Prioritet: 3
Predavači: Dragana Radujko i Svetlana Mirčić – Vukobrat

1. DAN (27.04.) PETAK: SRBIJA – HRVATSKA – SLOVENIJA
Polazak sa dogovorenog mesta u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze po potrebi grupe radi odmora, kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja.
2. DAN (28.04.) SUBOTA: ITALIJA – FRANCUSKA – ŠVAJCARSKA – ŽENEVA
Nastavak prepodnevne vožnje preko Italije i Francuske do Švajcarske i Ženeve. Po dolasku sledi panoramsko upoznavanje grada na obali istoimenog jezera: Engleski vrt, Jezerska promenada, Cvetni časovnik, vodoskok, most, trg i kej Mon Blan, Rusoovo ostrvo, međunarodne institucije, UN, Crveni krst, mostovi na Roni, Univerzitet, Zid reformacije… Zatim sledi šetnja kroz stari grad: Ruska crkva, Muzej istorije umetnosti, katedrala svetog Petra, muzej reformacije, gradska kuća, Rusoova kuća, pešačka zona sa mnogobrojnim prodavnicama Švajcarskih proizvoda i svetskih brendova… Slobodno vreme za individualne aktivnostiiskoristite za degustaciju čuvenih švajcarskih sireva, vina ili čokolada kao i prelepoj šetnji uz jezero. Smeštaj u hotel u okolini Ženeve. Noćenje.
3. DAN (29.04.) NEDELJA: ŽENEVA – KRUG OKO ŽENEVSKOG JEZERA – ŽENEVA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Ženevi ili celodnevni fakultativni izlet: „Krug oko Ženevskog jezera“, koji podrazumeva obilazak svih značajnijih mesta na obali jezera kao što su Nion, Lozana, Vevej, Montre i Evian. U svakom mestu je predviđen obilazak znamenitosti i kraće slobodno vreme. Krug koji će lepote jezera i obalskih mesta zauvek utisnuti u vaše sećanje završavamo u mestu polaska – Ženevi.Slobodno vreme uveče u Ženevi. Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN (30.04.) PONEDELJAK: ŽENEVA – BERN -BAZEL – CIRIH
Doručak. Odlazak na Predavanje. Napuštanje hotela i polazak ka Bernu glavnom gradu Švajcarske. Po dolasku sledi pešački obilazak odlično očuvanog gradskog jezgra: Reka Ar i njeni mostovi, kavez sa medvedima koji su simbol grada, srednjovekovni časovnik, Munster sv Vinsenta, Ajnštajnova kuća, gradska kuća, Parlament Švajcarske… Slobodno vreme do polaska za Cirih. Po smeštaj u hotel u okolini Ciriha. Posle podne fakultativniizlet do Bazela trećeg grada po veličini u Švajcarskoj. Grad koji se smestio na reci Rajni, a na tromeđi Švajcarske, Francuske i Nemačke je preuzeo najbolje od kulture sve tri države i pravi je kosmopolitski grad što potvrđuje niz učenjaka koji su ovde u prošlosti imali svoj dom. Nakon obilaska sledi kraće slobodno vreme pa povratak u Cirih.Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (01.05.) UTORAK: CIRIH – LIHTENŠTAJN- AUSTRIJA – BREGENC – NEMAČKA
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i obilazak znamenitosti grada: Ciriško jezero, reka Limat i njeni mostovi, Vodena crkva, Veliki Munster, gradska kuća, živopisni kvart Niderdorf, čuvena Banhofštrase, Lindenhof, crkva svetog Petra… Slobodno vreme.U poslepodnevnim satima organizujemofakultativni izlet do Lihtenštajna, jedne od najmanjih država na svetu. Obilazak centralnog dela Vaduza, glavnog grada Lihtenštajna prati priča o istoimenoj porodici osnivača i vlastodržaca malene i zanimljive države. Slobodno vreme u Vaduzu. Povratak u Cirih. U večernjim satima polazak ka Bodenskom jezeru koje pripada tri države. Kratka pauza uz jezero i uživanje u Bregencu, Austrijskom biseru turizma koji je širom sveta poznat po letnjem festivalu opere, a koji se izvodi na samoj površini jezera. Nastavak putovanja preko Nemačke uz pauze zbog graničnih procedura.Noćna vožnja.
6. DAN (02.05.) SREDA: AUSTRIJA- MAĐARSKA – SRBIJA
Jutarnja vožnja preko Austrije i Mađarske do Srbije. Dolazak u mesto polaska se očekuje rano popodne.

CENA ARANŽMANA: 235€
kalkulacija je rađena na 45 plativih putnika
( plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednostiu u više mesečnih rata )

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu ( AC, TV, AUDIO…)
– Smeštaj u Hotelima sa 3* (3 noćenja sa doručkom – kontintetalni Švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama: u okolini Ženeve 2 BB (2 noćenje sa doručkom) i okolini Ciriha 1 BB (1 noćenje sa doručkom)
– Sertifikat sa 16 bodova stručnog usavršavanja za učesnike Seminara
– Obilaske prema programu putovanja
– Stručnu vodičku službu na putovanju
– Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Međunarodno zdravstveno osiguranje ( koje se može uplatiti u agenciji )
– Hotelske takse: 5 € ukupno za sve tri noći plaća se na recepcijama hotela (2 noći x 1€ za hotel u Ženevi) i (1 noć x 3 € za hotel u Cirihu)
– Fakultativni izleti:
– „Krug oko Ženevskog jezera“ – 25 €
– Bazel – 20 €
– Lihtenštajn – 20€
(NAPOMENA PAKET SVIH IZLETA 60 €: za izlete u Bazel i Lihtenštajn putnici se izjašnjavaju prilikom prijave za aranžman, ali plaćaju na putovanju). Deca do 18 godina ostvaruju popust na izlete.

Organizacija putovanja T.A. Ivontravel
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Ivontravel

Ovde mozete preuzeti program putovanja u PDF-u ili WORD formatu.