info@ivontravel.co.rs +381 (64) 00 82 254

RIM
VATIKAN – NAPULJ – TIVOLI
02.04-07.04.2018.
(6 DANA)
SEMINAR PROSVETNIH RADNIKA:
” Jedinstvo odeljenjske zajednice i njeno razvijanje
kroz unapređen kvalitet ČOS-a”
Kataloški broj 39
Kompetencija K3
Prioritet: 3
Predavači: Dragana Radujko i Svetlana Mirčić – Vukobrat (Kikinda)

1.DAN 02.04. PONEDELJAK: BEOGRAD– HRVATSKA – SLOVENIJA
Polazak u popodnevnim satima iz Beograda sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz pauze po potrebi grupe kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja.

2. DAN 03.04. UTORAK: ITALIJA – RIM
U prepodnevnim satima dolazak u Rim. Po dolasku sledi obilazak centralne gradske zone: crkva Sv. Petra u lancima (Mikelanđelov Mojsije), Rimski forumi, Koloseum, Trg Venecija, Palata Venecija, Panteon, fontana Di Trevi, Španski trg i stepenice…Smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN 04.04. SREDA: RIM – VATIKAN
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana,najmanje države na svetu, ali svakako i jedne od najmoćnijih. Obilazak Vatikanskih muzeja u kojima se nalazi nemerljivo kulturno blago, zatim Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela i drugih velikih slikara i bazilike Sv. Petra. Posle obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Preporučujemo šetnju uz Tibar oko najstarijih mostova Rima, do trgova Navona i Erbe, zatim deo grada Trastevere koji čuva mnogo skrivenih kutaka… Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN 05.04. ČETVRTAK: RIM – NAPULJ – RIM
Doručak.Odlazak na Predavanje. Nakon predavanja slobodno vreme u Rimu za individualne sadržaje ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Napulja, najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanja. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo,turistička luka, slobodno vreme… Povratak u hotel u Rimu. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN 06.04. PETAK: RIM – TIVOLI- ITALIJA – SLOVENIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan u Rimu da biste posetili sve ono što ste videli, a niste uspeli predhodnih dana da postignete: muzeji, šetališta, fontane, kupovina… Preporučujemo posetu Koloseumu i Rimskim forumima ili vili Borgese. U popodnevnim satima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaskaTivolija– starog grada u blizini Rima. Obilazak Vile d’Este, građene u blizini nekadašnje vile cara Hadrijana, a koju je izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio prelepe fontane… Tivoli je savršeno mesto za kraj savršenog dana… Nakon obilaska slobodno vreme u Tivoliju za večeru, espreso, čašu vina ili druge aktivnosti… U večernjim satima je predviđen polazak i putovanje preko severne Italije do Slovenije. Noćna vožnja.

6. DAN 07.04. SUBOTA: HRVATSKA – SRBIJA – BEOGRAD
Nastavak putovanja preko Hrvatske do Srbije, uz pauze po potrebi grupe, kao i zbog graničnih procedura. Dolazak na mesto polaska u Beograd u podnevnim satima. KRAJ USLUGA.

CENA ARANŽMANA : 175 €

( plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednostiu u više mesečnih rata )
– aranžman za minimalno 45 plativih putnika –

Cena aranžmana obuhvata:

– Prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
– 3 noćenja sadoručkom u hotelu sa 3* u Rimu ili okolini
– Sertifikat sa 16 bodova stručnog usavršavanja za učesnike Seminara
– stručni vodič za navedene destinacije
– troškovi organizacije putovanja

Cena aranžmananeobuhvata:

– obavezno međunarodno osiguranje putnika
– fakultativni izleti:
Vatikan sa ulaznicom i rezervacijom termina ulaska – 35 €, 25 € deca do 18 godina
Napulj – 30 €, 20 € deca do 18 godina
Tivoli sa ulaznicomza vilu D Este – 20 €, 15€ deca do 18 godina
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena je 01.01.2011. i plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3*: 3-4 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 i 5*: 4-5 € po noćenju/po osobi

Organizacija putovanja T.A. Ivontravel
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Ivontravel

Ovde mozete preuzeti program putovanja u PDF-u ili WORD formatu.