info@ivontravel.co.rs +381 (64) 00 82 254

***** NOVOGODIŠNJE PUTOVANJE *****
ITALIJA I ŠVAJCARSKA
MILANO – TORINO – KOMO – LUGANO
5 DANA
(29.12.2017-02.01.2018.)
1. DAN ( 28.12.2017.) PETAK: POLAZAK – HRVATSKA – SLOVENIJA
Polazak iz Novog Sada kod Lokomotive i Beograda sa parkinga kod Buvljaka u popodnevnim satima. Putovanje kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi odmora grupe, kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja.

2. DAN ( 29.12.2017.) SUBOTA: ITALIJA – MILANO
Nastavak puta preko severne Italije ka Milanu. Po dolasku u Milano razgledanje i upoznavanje sa glavnim gradom lombardijske regije i drugim gradom po veličini u Italiji. Milano se smatra modnom prestonicom, centrom industrije i fudbala. Obilazak: zamak Sforca – nekadašnje sedište čuvenih milanskih porodica, Milanska Katedrala – jedan je od najboljih primera gotičke arhitekture u Svetu, Galerija Vitorio Emanuele II i Milanska Skala – čuvena operska kuća. Slobodno vreme za individualno upoznavanje grada i doživljaj praznične novogodišnje atmosfere. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne i veče. Noćenje.

3. DAN ( 31.12.2017.) NEDELJA:MILANO – TORINO – MILANO
Doručak. Slobodan dan u Milanu ili fakultativni odlazak do Torina, glavnog grada Pijemonta, prve prestonice Ujedinjene Italije. Po dolasku sledi obilazak centralnih delova grada: Katedrala Svetog Jovana sa Kapelom Svetog pokrova Hristovog („Torinsko platno“ je jedna od najvećih Hrišćanskih relikvija), Antički Rimski lokaliteti, Rimski kvart, Palata Madama, Via Roma, Egipatski Muzej, ulica Po, Trg San Karlo, molo Antoneliana, vidikovci… Slobodno vreme za samostalne aktivnosti. Povratak u Milano. Organizovan odlazak u centralnu gradsku zonu. Doček Nove godine preporučujemo na glavnom gradskom trgu ispred katedrale ili u kvartovima Navilji ili Brera.SREĆNA NOVA GODINA !!! U dogovoreno vreme biće organizovan povratak putnika ka hotelu. Noćenje.

4. DAN ( 01.01.2018.) PONEDELJAK: MILANO – KOMO – LUGANO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska na jezera Komo i Lugano. Komo je treće jezero po veličini i jedno od mondenskih mesta u Italiji. Obilazak jezerske promenade od vile Olmo do katedrale i trga Kavur. Slobodno vreme u starom gradu, a takođe postoji mogućnost fakultativne vožnje brodićem po jezeru. Popodne je nastavak putovanja ka jezeru i gradu Lugano u susednoj Švajcarskoj. U neverovatnom prirodnom krajoliku smestila se ova prirodna i kulturna oaza. Nakon kraćeg obilaska sledi slobodno vreme u Luganu. Povratak ka Milanu. Nastavak puta preko severne Italije i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora i graničnih procedura. Noćna vožnja.

5. DAN ( 02.01.2018.) UTORAK: HRVATSKA – SRBIJA
Nastavak putovanja preko Hrvatske do Srbije. Očekivani dolazak na mesto polaska je u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA: 125 €
( plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti do polaska na put)
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
– smeštaj u Hotelu u Milanu sa 4* zvezdice (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama, doplata za 1/1 sobu je 45 €
obilaske prema programu
– troškove organizacije i vođenja aranžmana
– usluge licenciranog vodiča grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 5 € po noćenju / po osobi
NAPOMENA: hotel Holiday Inn Assago 4 * je u gradskoj zoni na koju se ne odnosi plaćanje takse
– ulaznice i fakultativne izlete
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-18 godina ostvaruju popust):
– Torino – 25 € / 20 € deca do 18 godina
– Jezera Komo i Lugano – 30 €/ 25 € deca do 18 godina

PAKET oba izleta TORINO i KOMO+LUGANO je 50 € / deca 40 €

– Vožnja brodom po jezeru Komo – 10 € odrasli ideca

Organizacija putovanja T.A. Ivontravel
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Ivontravel

Ovde mozete preuzeti program putovanja u PDF-u ili WORD formatu.