info@ivontravel.co.rs +381 (64) 00 82 254

PROLEĆE U NEMAČKOJ
BERLIN

DREZDEN – POTSDAM – VITENBERG – LAJPCIG – NIRNBERG – REGENSBURG

(7 DANA: 09-15.05.2018.)

1. DAN, 09.05. SREDA: POLAZAK – MAĐARSKA – SLOVAČKA – ČEŠKA
Polazak autobusa u popodnevnim satima iz Užica, a zatim iz Beograda i Novog Sada sa dogovorenih mesta. Vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku, sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

2. DAN, 10.05. ČETVRTAK: NEMAČKA – DRESDEN – BERLIN
U prepodnevnim satima dolazak u Dresden, glavni grad nemačke savezne države Saksonije, smešten na obali reke Elbe koja čitavom krajoliku daje posebnu lepotu. Dresden krasi duga i zanimljva istorija, veliki broj spomenika koji svedoče o zlatnim vremenima Saksonije i neverovatne priče o nekadašnjoj vladarskoj porodici, a posebno o Augustu Jakom. Veliko razaranje grad je doživeo prilikom bombardovanja od strane saveznika 1945, kada je uz ljudske žrtve uništen gotovo čitav grad. Vrednim radom nemačkog stanovništva uzdigao se iz pepela i ponovo blista u punoj lepoti: Opera Semper, Zvinger, Katedrala, Vladarska palata, muzeji, galerije, Nova sinagoga, mostovi na Elbi, šetališta i trgovi samo su neke od znamenitosti ovog čarobnog grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja. U večernjim satima dolazak u Berlin. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, 11.05. PETAK: BERLIN
Doručak. Nakon doučka sledi razgledanje grada: trg Republike i ulice koje vode do nekadašnjeg središta istočnog Berlina, Fridrihštrase, trg Gendarms marketa, “ček point Čarli” – simbol podeljenog Berlina, Brandenburška kapija, istorijska ulica Unter den Linden sa spomenikom Fridriha Velikog, zgrada nemačke državne opere, Rajhstag sa staklenom kupolom, Potsdamer plac, Berlinska katedrala, Aleksanderplatz sa televizijskim tornjem, ostaci Berlinskog zida… Slobodno posle podne za mnogobrojne aktivnosti koje nudi Berlin: Muzejsko ostrvo sa izuzetnim umetničkim nasleđem, parkovi centralnog Berlina, penjanje na Rajhstag ili na Berlinski televizijski toranj, pivnice, restorani, shoping… Noćenje.

4. DAN, 12.05. SUBOTA: BERLIN – POTSDAM – BERLIN
Doručak. Nakon doručka organizujemo izlet: “Dvorski kompleksi Berlina i Potsdama”. Put nas vodi prvo do Šarlotenburga izuzetnog dvorca i vrta u Berlinu, a potom i do Potsdama, prestonice savezne države Brandenburg i nekadašnje letnje rezidencije pruskih kraljeva. Prelepe građevine, od kojih je najpoznatija dvorac Sansući, zatim vrtovi, ali i sam gradić su jedna izuzetno skladna celina. U poslepodnevnim satima povratak u Berlin. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 13.05. NEDELJA: BERLIN – VITENBERG – LAJPCIG – NIRNBERG
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Luterovom gradu Vitenbergu. Po dolasku sledi obilazak gradića koji je u celom svetu čuven po Martinu Luteru i počecima reformacije zapadnog hrišćanstva: dvorska crkva, glavni trg, Luterov spomenik, gradska kuća, gradska crkva. Nakon kraćeg slobodnog vremena polazak ka Lajpcigu. Po dolasku sledi obilazak drugog po značaju grada u Saksoniji: Crkva svetog Tome, Spomenici Bahu i Mendelsonu, Glavna železnička stanica, gradska kuća… Slobodno vreme. Polazak u Nirnberg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6. DAN, 14.05. PONEDELJAK: NIRNBERG – REGENSBURG – NEMAČKA – AUSTRIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak grada u kome je rođen najveći slikar nemačke renesanse Albreht Direr, a tu je počela i izrada prvih džepnih satova u 16. veku. Nirnberg je bio i deo istorije Hitlerove nacističke partije, ali i grad gde je vođen međunarodni sudski proces protiv nacističkih vođa. Obilazak istorijskog centra pešice sa vodičem: srednjovekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz 12. veka, crkva sv. Lorenza, sv. Marije, sv. Sebalda iz 13. veka, trg sa fontanom i gradskom kućom iz 14. veka, Fontana vrlina 16. vek, zgrade vina, kukuruza, carine iz 15. veka, kuća A. Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom iz 16. veka, zgrada suda gde se održao Nirnberški proces. Slobodno vreme za uživanje u izuzetnom lavirintu prelepih starih ulica. U popodnevnim satima mogućnost fakultativnog izleta do Regensburga. Mnogi ga smatraju najlepšim srednjevekovnim gradom Nemačke sa istorijom dugom više od 2000 godina. Stari grad je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak starog grada pešice sa vodičem: Kameni most iz 13. veka dugačak 310 metara, katedrala sv. Petra iz 13. veka, zelena pijaca sa crkvom sv. Jovana, kraljevska palata, kuće bogatih trgovaca, Zlatna kula iz 13. veka, istorijska Adler apoteka, gradska većnica, Pretorijanska kapija. Slobodno vreme. U večernjim satima polazak iz Bavarske. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.

7. DAN, 15.05. PONEDELJAK: MAĐARSKA – SRBIJA – POVRATAK
Usputne pauze po potrebi grupe kao i za granične formalnosti. Dolasci u Novi Sad i Beograd na mesta polaska u prepodnevnim satima, a u Užice oko podneva Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA: 222 €
(plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti u više mesečnih rata do polaska)

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Autobuski prevoz na navedenim relacijama sa polaskom iz Beograda ( Klima, Tv, Dvd…)
– Doplata za povratni transfer iz Užica je 8 € – u dinarskoj protivvrednosti
– 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Berlinu u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
– 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3 * u Nirnbergu u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
– Obilaske: Berlina, Drezdena, Vitenberga, Lajpciga, Nirnberga
– Stručnu vodičku službu na putovanju
– Organizacione troškove

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
– Ulaznice i fakultativne izlete:
“Dvorski kompleksi Berlina i Potsdama” – 30 € (deca do 18 godina 20 €),
“Regensburg – Biser Bavarske” – 15 € (deca do 18 godina 10 €),
NAPOMENA: PAKET OBA IZLETA JE 40 € (deca do 18 godina 25 €)
– sve cene ulaznica i izleta zavise od cena istih u vreme realizicije programa
– Sve druge nenavedene fakultativne troškove

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, nesreća na putu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i smeštaja, kao i u zakonom predviđenim slučajevima.
Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 300054907 od 25.01.2017. do 25.01.2018. godine osiguravajuće kompanije DDOR Novi Sad.
Cenovnik br. 1 od 10.11.2017.godine

Organizacija putovanja T.A.Ivon travel, licenca OTP br. 562/2010.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Ivon travel

Ovde mozete preuzeti program putovanja u PDF-u ili WORD formatu.